Rövardotter Rossi


Virallinen nimi Rövardotter Rossi "Ronja"
Rotu, sukupuoli Knabstrup (37.5%), tamma
Syntymäaika 02.04.2019 , M Layouts / raitatossu.net/mayflower (KATT)
Säkäkorkeus, väri 165cm, ruunikko leopard
Rekisterinumero VH20-010-0020 | #PKK
Koulutustavoite VaA, 130cm, CIC4
Kasvattaja Rossi Eventers
Omistaja Nathaniel Rossi (VRL-14873)
Kotitalli, päiväkirjakuvat © VRL-10864

Jälkeläiset

Ronja on tarjolla siitokseen kilpailu-uransa päätyttyä.
1)
2)
3)

Sukutaulu

Isälinja: Heldegrads Romero (1)
i. Heldegrads Romero
VH16-010-0044 | #PKK2108
ERJ-I
knn (75%) 163cm prn tkkrj leopard
VaB, 130cm, CIC3
ii. Korsgaard Ronni evm.
knn (50%) 163cm prn tkkrj leopard
iii. Korsgaard Nikolaj evm.
knn (50%) 163cm prn tkkrj leopard
iie. Korsgaard Berry evm.
knn (50%) 160cm rn tkkrj leopard
ie. Heldegrads Thea evm.
knn 158cm trt tkkrj leopard knn
iei. Damsgaard Wilfried evm.
knn 159cm vrn tkkrj leopard knn
iee. Heldegrad Bergitte evm.
knn 155cm rt tkkrj leopard knn
e. Nemesis xx
VH20-006-0126 | #PKK
xx 165cm vkk sb
PSG, 140cm, CIC4
ei. Hyperion xx evm.
xx 172cm rnvkk

Inter II, 140cm, CIC2
eii. Kronos xx evm.
xx 170cm rnvkk

Inter II, 130cm, CIC1
eie. Havana xx evm.
xx 173cm rt

VaA, 140cm, CIC3
ee. Nightmare xx evm.
xx 168cm rn sab

VaB, 160cm, CIC4
eei. Slim Shady xx evm.
xx 171cm rn

VaB, 160cm, CIC4
eee. Hope xx evm.
xx 172cm rn sab

VaA, 150cm, CIC4
Emälinja: Nemesis xx (1)

Sukuselvitys

ii. Korsgaard Ronni on suuri ja komea punaruunikko tiikerinkirjava leopard knabstrup ori joka kilpaili aikanaan kenttäkilpailuissa. 163cm korkea ori niitti menestystä kansainvälisillä kisakentillä ja päätti kilpailu-uransa voitettuaan kotimaalleen maailmanmestaruuden. Hieman haastavamman luonteen omaava Ronni toimii vielä tänäkin päivänä kotitilallaan jalostusorina ja on jättänyt jälkeensä kymmeniä jälkeläisiä jotka ovat valitettavasti perineet upean rakenteen ja kapasiteetin lisäksi sen hankalan luonteen. Ehkä tunnetuin ori on kuitenkin siitä että se aiheutti usein kaaosta kilpailupaikoilla ja sille oli aina varattu oma syrjäinen karsina jossa se sai rauhottua omissa oloissaan hoitajansa vartioidessa vieressä.

iii. Korsgaard Nikolaj oli 163cm korkea punaruunikko tiikerinkirjava leopard knabstrup ori jonka elämä päättyi suhteellisen nuorena onnettomuuden seurauksena. Ennen onnettomuutta se ehti kilpailla kenttäratsastuksessa napsien sijoituksia ja voittoja, sekä jättää jälkeensä kaksi jälkeläistä. Nikolaj oli hieman haastavamman luonteen omaava lahjakas ori jonka kanssa elämä oli joskus todella hankalaa. Se oli aina vahvempi esteillä kuin mitä kouluratsastuksessa. Eräänä päivänä matkalla kilpailuista kotiin tapahtui auto-onnettomuus jossa ori valitettavasti menehtyi.

iie. Korsgaard Berry on 160cm korkea ruunikko tiikerinkirjava leopard knabstrup tamma joka on ehdottomasti kaikkien tallilaisten suosikki kiltin ja rauhallisen luonteensa vuoksi. Yritteliäs tamma menestyi uransa aikana hyvin kouluratsastuksessa ja pari voittoa kotimaansa mestaruuksistakin löytyy. Nykyään siitostammana toimiva Berry elää rauhallista elämää kasvattajansa luona ja on saanut jo neljä varsaa. Se aiotaan astuttaa enää vain kerran tai kaksi ennenkuin tamma saa jäädä kokonaan eläkkeelle.

ie. Heldegrads Thea on rauhallisen luonteen omaava knabstrup tamma jonka kaunis rakenne ja tummanrautias tiikerinkirjava leopard väritys kiinnitti monien huomion. Vain 158cm korkea Thea kilpaili uransa aikana pääasiassa kouluratsastuksen parissa, mutta on sillä myös muutamia estekilpailuja takana ihan hyvälläkin menestyksellä. Sen vahvuus kuitenkin on aina ollut kouluratsastuksessa jossa se on menestynyt yllättävänkin hyvin. Nykyään se toimii kasvattajallaan siitostammana ja on jättänyt jälkeensä kolme varsaa.

iei. Damsgaard Wilfried oli komea vaaleanruunikko tiikerinkirjava leopard knabstrup ori joka kilpaili aikoinaan menestyksekkäästi kenttäratsastuksen parissa. Tämä 159cm korkea hevonen oli oikea monilahjakkuus joka hallitsi esteiden lisäksi myös kouluratsastuksen salat ja sen palkintokaappi pullotti kaikenlaisia pokaaleja ja ruusukkeita. Wilfried ehti toimia jalostusorina kasvattajallaan kolme vuotta ennenkuin se jouduttiin lopettamaan vanhuudenvaivojen vuoksi. Se ehti jättää maailmaan kymmeniä jälkeläisiä jotka perivät sen rauhallisen ja tasaisen luonteen.

iee. Heldegrad Bergitte oli kaunis rautias tiikerinkirjava leopard knabstrup tamma jonka säkäkorkeus oli vaivaiset 155cm. Se oli aikoinaan aikamoinen yleisratsu joka kilpaili niin esteillä kuin koulussakin, sekä muutaman kerran sen kanssa eksyttiin jopa kenttäkilpailuihin. Mitään superhienoa kilpahevosta Bergitestä ei kuitenkaan koskaan tullut sillä laiskanpulskea luonne ja kapasitettin puute huononsivat sen mahdollisuuksia menestyneen kilparatsun urasta. Bergitte menehtyi vaikeaan varsomiseen ja ehti jättää maailmaan vain kolme varsaa.

Isän puolen sukuselvitys © Natalia

Nemesis oli todistanut olevansa mukiinmenevä hevonen jokaisessa kolmessa lajissa, missä sen omistaja Nathaniel tahtoi kilpailla. Oikeastaan Nathaniel nimenomaan ei halunnut kilpailla kouluratsastuksessa, mutta menestystä se oli niittänyt jokseenkin sielläkin. Tamma oli varsonut jo kertaalleen, vahingossa, Daedalus, nimisen wpb-orin, joka päätyi Britanniaan hemmötellulle ökykakaralle. Tällä kertaa Nathaniel tahtoi jotain suunniteltua ja jotain parempaa ja pohdiskelikin kuumeisesti astuttaisiko tamman oman tallin menestyjällä vai kokeilisiko kenties jotain muuta.

Jokainen Nathanielia hiemankaan tuneteva saattoi arvata, että siinä missä joku muu saattaisi tyytyä erikoisväriseen hevoseen, vei Nathaniel tälläkin kertaa asian uudelle levelille. Hän päätti tahtoa pilkullisen hevosen, sport-tyyppiä edustavan Knabstrupin. Aikansa etsiskeltyä ja tallimestarin suuresta vastustuksesta huolimatta sopivan menestyksekäs ori löytyi ja Nemesis astutettiin Rommiksi kutsutulla orilla. Pilkullisen varsan synnyttyä epäileväisimmät sipisivät ja supisivat Nathanelin hankkineen itselleen sirkushevosen. Olihan sen isä esitellyt jos jonkinnäköisiä kevätjuhlaliikkeitä, eikä tasoittavaa rauhallisuutta ollut luvassa emänkään puolelta.

Varsana ja nuorena hevosena
Ronja syntyi Belgiassa eräänä erityisen myrskyisenä kevätaamuna, jolloin tuuli piiskasi sadetta tallin ikkunoihin vaakatasossa. Sinä aamuna meren läheisyys ei tuntunut enää lainkaan ihanalta, vaan pikemminkin vaaralliselta. Sähköt olivat menneet poikki tunteja sitten ja tallin hämeä yövalaistus toimi ainoastaan suurten varageneraattorien voimin. Nemesis selvisi varsomisesti hienosti itsekseen ja pikkuruinen tammavarsa oli hyvinkin pian huterilla jaloillaan ja hakeutui emänsä nisille imemään kullanarvoista ternimaitoa.

Tammavarsa paljastui hyvinkin pian luonteeltaan pelottomaksi jääräpääksi. Se ei säikähtänyt itseään suurempien varsojen pompotteluyrityksiä, vaan ampaisi korvat luimussa niitä kohti hampaitaan vilautellen. Tallimestari Kevin nauroikin, ettei siinä missä normaali varsa valitsisi taistele ja pakene -reaktion välillä, Ronja ei tainnut osata paeta. Hölmönrohkea tammavarsa uskalsi tehdä mitä tahansa ja oppi halutessaan nopeasti mitä tahansa, mutta oli toivottoman itsepäinen.

Ronjasta kehkeytyi ensimmäisten vuosiensa aikana oikea houdini. Se oppi ryömimään aitojen ali ja kiemurteli ulos loimesta kuin loimesta -tai vaihtoehtoisesti vain rikkoi ne, kuten samassa tarhassa oleskelevien hevoskavereidenkin loimet. Riimuistakaan se ei perustanut, mutta niiden se sentään antoi olla päässään. Muiden hevoskaverien seuraa tamma ei kuitenkaan oppinut sietämään, mikäli nämä eivät olleet alistuvaista laatua. Ronja piti pomottamisesta, eikä suostunut nöyristelemään ketään.

Ratsukoulutuksen aloittaminen sujui mutkattomasti. Satula selkään ja ihminen kyytiin, ei siinä sen suurempaa. Tamma ei kuitenkaan tarjonnut mitään ilmaiseksi, vaan vaati palkitsemiseen perustuvan koulutuksen. Muutoin luvassa oli tahtojen taistelu, jonka Ronja yleensä periksiantamattomuudellaan voitti. Se yksinkertaisesti joko tiputti ratsastajan selästään tai yritti pelotella tämän luovuttamaan. Muutamaan otteeseen se myös liiteli kentän aidan yli ja pakeni kiitolaukkaa pitkin läheistä peltoa. Kapasiteetikas se ainakin oli, mutta tamman ominaisuudet täytyisi saada hyötykäyttöön hölmöilyn sijaan.

PALKINNOT

Näyttelyt
PKK
00.00.0000 - Paikka - palkinto - tuom.
00.00.0000 - Paikka - palkinto: kommentti - tuom.


Jaosten alaiset kilpailut
ERJ - Esteratsastus

21) 00.00.0000 paikka - taso - sija

KRJ - Kouluratsastus

00.00.0000 paikka - taso - sija

KERJ - kenttäratsastus

00.00.0000 paikka - taso - sija

Villit kilpailut

laji, kisasarja

00.00.0000 - paikka - taso - (sija )

laji, kisasarja

00.00.0000 - paikka - taso - (sija )

Ulkoasu © M Layouts | Taustakuva Pixabay | Muokkaukset ja tekstit VRL-14873
Tämä on virtuaalitalli - This is a sim game stable | virtuaalihevonen - a sim-game horse